Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇVAN’IN KAPLANLARI

HOÇVAN’IN KAPLANLARI

 Fotoğraf

HOÇVAN’IN KAPLANLARI

NİHAT AVŞAR/ HOÇVAN- HASKÖY-ARDAHAN

-1957 Ardahan doğumlu  Avşar, Hoçvan Hasköy’de dünyaya geldi. 1978- 86 arasında Kars Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünde şube müdürlüğü yaptı. Sonra işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı.  Kendi işiyle ilgilenmeye başladı.
Köylü çocuğu olması nedeniyle hayvancılık alanında faaliyet gösterdi. Günlük 20-25 ton süt kapasiteli bir fabrika kurdu memleketinde. Civar köylerin sütlerini toplayıp bu işletmede kaşar peynirini üretti.  Sonra devletin hayvancılık politikaların yetersizliği yüzünden bu sektörden ayrılmak zorunda kaldı ve Ankara’ya göç etmek zorunda kaldı.

EN BÜYÜK HAYALİ KÖYÜNE DÖNMEK

-Tekrardan tarım ve hayvancılık alanlarında gerek yem bitkilerinin ekimiyle ilgili girdi maliyetleri, mazot fiyatlarının düşürülmesi ve gerek gübre  fiyatlarının aşağıya çekilmesiyle birlikte yeniden köyüne dönüp bıraktığı yerde devam etmek istiyor.

Avşar’da her Ardahanlı gibi  Ardahan’ın kanayan yarası arazi toplulaştırmasının  bir an evvel İvedikli olarak  yapılmasını istiyor. Parçalı araziler girdi maliyetlerini artırdığı içinde bu gün köylerde insan kalmadığını söylüyor. Avşar,’’ Bu konu çok önemli. Avrupa’da olduğu gibi çiftlik sistemine geçmemiz gerekiyor. Biz hala ilkel koşullarda hayvancılık yapıyoruz. Hala göçerler var, hala bin yıl önceki sistem devam ediyor. Onun içinde tarım ve hayvancılık ülkesi et ithal etmek zorunda kalıyor. Bütün bu iyileşmeler yapılırsa tabii ki seve seve köyümüze geri dönüş yaparak yatırım hamlemizi burada hayata geçiririz.
Hükümet yeniden üretim politikası geliştirmeli diye düşünüyorum. Meraların özelikle disiplin altına alınması gerekiyor.’’diyor.


Nihat beyin, Ankara’da otelcilik, öğrenci yurdu ve huzur evi alanında yatırımları mevcut. Özelikle sosyal sorumluluk projelerine önem veriyor. Yaşlılar  için huzur evi yapmış. Bundanda çok başarılı olmuş. Özelikle başarılı ve dar gelirli öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için uygun fiyatlı yurtlar inşa etmiş.  Bu yurtlardan AY-YILDIZ KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA 2019- 2020 öeğitim ve öğretim yılı için erken kayıt imkânı sunuyor. 5 yıldız konforunda hizmet veren yurt Türkiye’nin dört bir yanında Ankara’ya gelen öğrencilerin akınına uğruyor.

Ayrica Ankarada okuyan ve yurt ihtiyaci olan maddi durumu zayıf olan  3 öğrenciye ücretsiz yurt imkanı sunuyor. Bu konuda ihtiyaç sahibi öğrenciler aşağıdaki adrese gidip başvurusunu yapabileceklerini söylüyor.
Bahçelievler mah. 323/1cadde no : 6
GAZİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ YANI
Gölbaşı/Ankara


Turizm alanında da önemli yatırımları var sayın Avşar’ın 4 yıldızlı bir otel yapmış Ankara’da. Avşar, ‘’bir ülkenin kalkınması bacasız sanayi turizm ile mümkün.
Ardahan’da ki STK lar bir an önce bir araya gelip Ardahan Valiliği önceliğinde Ardahan’ın turistik potansiyeli masaya yatırılmalı. Bir doğu Expıresi Kars ‘ı adeta uçurdu. Trenin Ardahan’a kadar uzatılması lazım.  Mesela Kars’ta altın Kaz ödül töreni düzenlendi. Buna benzer etkinliklerin Ardahan’da da yapılması lazım. Kaz Ardahan için önemli bir gelir kaynağı. Avrupa kaz ciğerini 250 Euro ‘ya alıyor. Kaz tüyünü tekstil sanayisinde kullanmak için alıyor. Ancak ne yazık ki bu zenginliğimizi görmüyoruz.’’ Diyede ekliyor.

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE YATIRIMCI KIRMIZI HALIYLA KARŞILANIYOR BİZDE MAALESEF ÖYLE DEĞİL

Nihat bey haklı olarak bazı olaylar karşısında şikâyetlerini de gizlemiyor. Zira onlarca kişiye istihdam sağlıyor, yüzlerce insan buradan ekmek yiyor. Nihat bey, ‘’Gelişmiş ülkelerde yatırımcıları kırmızı halıda karşılıyorlar, bizde maalesef yatırımcıya önem verilmiyor’’ diyor.  Harabe durumunda ki bir binayı tadilat yaparak, 4 yıldızlı muhteşem bir otel haline getirmiş. Ancak sonrada eklediği, Sauna ve hamam için ruhsat alamıyor,  Bir sürü bürokratik engellerle karşı karşıya gelmiş. Oysa her seferinde Cumhurbaşkanımızın yatırımcılara yönelik kolaylaştırıcı söylemleri bazı belediye başkanlarının bir kulağından girip öbür kulağında çıkıyor. Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlar hala yatırımcının emdiği sütü burnundan getirmeye devam ediyorlar.

MEMET AVŞAR


23:38, 02.09.2019

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500