Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » HOÇVAN’IN KAPLANLARI -2

HOÇVAN’IN KAPLANLARI -2

 Fotoğraf

HOÇVAN’IN KAPLANLARI -2
HALİM ARSLAN: Bayramoğlu Dönerin Sahibi Halim Arslan , soyadı gibi Arslan biri, Arslan, doğup büyüdüğü Bayramoğlu Köyünde hiç kopmadı. Köyüne yatırım yaptı, sahip çıktı. Oda diğer Hoçvanlılar gibi ekmek parası uğruna geldiği İstanbul’da yıllarca çalışıp didinmiş.


Bu gün geldiği noktaya hiçte kolay gelmemiş, Ee bir numaraya oturmak kolay değildir. Onun için ‘Ardahan’ın bir numaralı iş adamı ‘ diyorlar.
Bunu söyleyenler çok zengin olduğu için değil, çok memleket sevdalısı biri olduğu için, bütün yatırımlarını memlekettine yaptığı için, insani İlişkilerinde çok iyi olduğu için, yani egosuna yenilmeyerek paradan çok insana değer verdiği için  Ardahanlının gönlünde böyle taht kurmuş . 

Ardahan’ın çehresini değiştiren iş insanlarından biridir Halim Arslan.  Ancak pek kimse bilmez bu isimsiz kahramanının yaptıklarını. Reklamı sevmez, mütevazi kişiliği ve sıradan bir hayatı var.
İstanbul- Kavacık ve Poyraz köyde Bayramoğlu dönerin Lezzetini tatmak için insanlar özellikle  iftar vakti her yıl Ramazan ayında kuyruğa giriyorlar.  Halim Arslan işte bu yönüyle iktisat alanında doktorasını başarıyla tamamlamış biri. Kesinlikle iktisat Fakültelerinde okuyan öğrencilerin bu iş insanımızla tanışmaları gerekir diye düşünüyorum. Zira sadece dört duvar arasında eğitim olmaz.  Bu ülkede çalışmalarıyla örnek teşkil etmiş insanlarımızdan da bir şeyler öğrenmek gerekir. 

Çoğu iş adamlarının servetlerini kullanarak siyasete bir yere geldiklerini ve sadece kendilerine faydalı oldukları bir dönemde Halim Arslan gibi  üreterek ülke ekonomisine katma değer üreten iş adamlarımızın varlığı hem Ardahan, hemde Türkiyemiz için bir şans.
Bu gibi iş  insanları gelişmiş ülkelerde kırmızı halıyla karşılanır. Çünkü ekonomi herseyden önce gelir, işte böyle nitelikli iş adamlarımızın sayısı ne kadar artarsa ülkemizin ekonomiside o kadar güçlü olur. Yarın bayram tüm islam aleminin mübarek kurban bayramını kutluyorum . 
Mehmet AVŞAR/sabah


11:44, 12.08.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500