Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » Esenyurt’da bir Lokanta adeta enflasyona savaş açtı

Esenyurt’da bir Lokanta adeta enflasyona savaş açtı


Çorba ve pilavın  2.50 tl. den, etli ve sebzeli yemeklerin 8.50 tl. den , en pahalı yemeklerin ise 14.00tl. den satıldığı Esenyurt köy içi civarında açılan bir restoran adeta enflasyona savaş açtı.

Esenyurt Fatih mahallesi 954.sokakta iki ay önce açılan bir restoran müşterilerin ilgi odağı oldu. Bu lokantada da yemek fiyatları 2,50 tl.ile 14,00 tl. arasında değişiyor. Çorbalar 2,50 tl. ,bulgur pilavı 2,50, içli pilav 3,00 gibi cüzi rakamlarda satılması müşterilerin akınına uğradı. Diğer lokantalara göre yarı fiyatından daha az fiyata satması lezzetlerinde ve kalitelerinde ödün vermeyişi müşterilerin beğenilerinin başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Lokanta müşterilerinden Mustafa Dağlı,’ ’Yemekler gerçekten lezzet bakımından çok güzel. Fiyatları görünce şok oldum. Ezogelin çorbasını 2,50 tl. başka lokantalarda hiç görmemiştim ayrıca pilavı çok severim 3,00 tl. Bütün lokantalarında fiyatlarını düşürmelerini isterim demek ki oluyormuş, bu lokantanın da zarar etmediğine eminim. Böyle bir fiyatla müşterilerinin karşısına çıkmalarından dolayı lokanta sahibini kutluyorum.’’ şeklinde konuştu.

Lokanta sahibi ve aşçısı  Muhammer Keçici, ’’İstanbul’un değişik yerlerinde de şubelerimiz var. Yaklaşık iki yıldır fiyatlarımız sabit duruyor, zam yapmadık. Bu lokantayı yaklaşık iki ay önce açtık. zira Esenyurt’ da böyle bir ihtiyaç vardı. Bizde müşterilerimize, insanlarımıza kaliteli ve uygun fiyatlara yemek vermek için böyle bir girişimde bulunduk. Allah şükür zarar etmiyoruz parada kazanıyoruz. Enflasyonu düşürmek için bizde bir işletmeci olarak üzerimize düşen görevi üstlendik. Bütün esnaflarında umarım üzerine düşen bu tür görevi yaparlar. Bu bağlamda toplum olarak topyekûn enflasyon ile savaşmamız gerektiğine inanıyorum. Fiyatlarımızın düşük olmasına ve kalitemizin yüksek olmasına rağmen çok güzelde para kazanıyoruz. Devletini, milletini seven her esnafın benim bu çağrıma kulak vererek, onlarında fiyatları makul seviyelere indireceklerine inanıyorum. ‘’şeklinde konuştu.

işletmeci Muhammer Keçici, Saat 8:00 den akşam 10:00’ a kadar self servis şeklinde çalışan restoranlarının bir benzerini de Türkiye’nin başka yerlerinde de yeni şubeler açarak hizmetlerine devam edeceklerini sözlerini ekledi. MEMET AVŞAR


21:46, 04.08.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500