Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » İŞ ADAMLARI YATIRIM İÇİN ARDAHAN'A GELDİLER

İŞ ADAMLARI YATIRIM İÇİN ARDAHAN'A GELDİLER

 Fotoğraf

Ardahanlı STK’larından Esnaf Odalarının çağrısı üzerine yaklaşık başta İstanbul olmak üzere 30’a yakın işadamı yatırım için Ardahan’a adeta çıkarma yaptı.

Toplantıya Ardahan belediye başkanı Faruk köksoy, Ardahan Üniversitesi rektörü Mehmet biber, esnaf odaları birliği başkanı Yılmaz Kaya, esnaf odası başkanı Mustafa morkoç, ticaret müdürü  Tülay Atak iş adamları ve esnaflar katıldı.

Ardahan belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıda işadamlarını temsilen söz alan işadamı Âli rıza Nasıroğlu yaptığı konuşmasında Ardahan’a yatırım için kolları sıvamanın tam zamanı olduğunu Özellikle sınır ticareti için şartların olgunlaştığını Ardahan’ın iki sınır kapısının oluşu büyük bir ticaret potansiyelini barındırdığını dile getirdi.
Nasıroğlu, “ Ardahan’da  sektörlerin birbirleriyle iş yapmaları sağlanmalıdır.
Ardahan’ın en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılıkdır geleneksel yöntemlerle hayvancılık ve tarım yapılamaz bir an evvel bu yöntemlerden vazgeçmeleri gerekir daha modern tesislerde daha modern araç ve gereçler ile tarım ve hayvancılık yapılarak çağın gerekleri yerine getirilmelidir.

Ardahan’ın zengin Toprakları ve zengin su kaynakları mevcuttur bunlar önemli
Ardahan’ın organik balı kaşarı, tere yağı ve peyniri dünyada eşi ve benzeri yoktur bunlar üzerinde önemli yatırımlar yapmanız gerekmektedir.

Bu ürünler dış pazarlarda da satılabilir ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar yapabiliriz. Bölgesel yönetimlere göre altıncı bölgede bulunan Ardahan yatırım için önemli destekler almaktadır. Bu nedenle iyi şekilde faydalanmanız gerekmektedir. Ayrıca Ardahanımızın bir çok medeniyete evsahipliği  yapması nedeniyle çok ciddi turizm potansiyeline de sahip, kaleler ve kuleler sayesinde yılda önemli ölçüde turisti ağırlamaktadır. “ diye ifadelerde bulundu.

‘Ardahan güç yetmiyor hicret ediyor’

Kürsüye çıkan Ardahan Üniversitesi rektörü Mehmet biberin sözleri ise toplantıya damgasını vurdu.

Biber Ardahan’da göçün iyi analiz edilmesi gerekir. Ardahanlı göç etmiyor, hicret ediyor.
Göç ve hicret birbirine benziyen iki kavramdır Arapçada hicret gerekli şartlar oluştuğunda bir daha dönmek üzere memleketini geçici olarak terk etmektir şartlar oluştuğunda tekrar memleketine geri dönmektir.
Göç ise bir daha dönmemek üzere bulunduğu Coğrafyayı tam anlamıyla terk etmek bir daha dönmemektir gittikleri yerleri yurt etmektir bu yüzden Ardahanlılar göç etmemişler hicret etmişler. 
Zira giden her ardahanlı tekrar dönmek ümidiyle gitmiş oralarda çalışmış çabalamış işadamı olmuş ama tekrar memleketine dönmek için uygun zamanı beklemiştir,  işte o zaman bu zamandır eskide olsaydı iş adamlarına gel Ardahanda yatırım yap demeye kimsenin yüzü olmazdı. 

Ancak bugün son 15 yıldır ciddi anlamda Ardahan da önemli hizmetler gerçekleşmiştir.  Duble yollar, tüneller hastaneler , üniversiteler , ilk ve orta okullar vede en önemlisi doğal gaz gelmiş yatırım için bütün şartlar oluşmuştur ayrıca iki tane de sınır kapısı olan bir ilde yatırım yapmanın tam zamanıdır diyebiliriz. Yanıkçam kayak tesisleri önemli bir turizim tesisidir turizmde önemli bir potansiyel Ardahanda mevcuttur” dedi.
Biber ayrıca Ardahan Üniversitesi bünyesinde hayvancılık  Enstitüsü kurmayı düşündüklerinide belirti.

Ardından kürsüye çıkan Ardahan belediye başkanı faruk köksoy ise kendisinin de serhat Ardahan spora sahip çıktığını ifade ederek gelen işadamlarından bal liginde top koşturan serhat Ardahan spor için maddi destekten bulunmalarını istedi.
Mehmet Avşar/ Ardahan


20:26, 15.09.2018


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500