Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » 'İÇİLMEMİŞ ÇAYIN HESABI' İÇİN İMZA GÜNÜ

'İÇİLMEMİŞ ÇAYIN HESABI' İÇİN İMZA GÜNÜ

 Fotoğraf

İÇİLMEMİŞ ÇAYIN HESABI'' İÇİN İMZA GÜNÜ

“Bu öyküde anlatılanlar, yani onlar, ülkesini ve bu ülkenin halkını ölesiye seviyorlardı.

Amaçları daha güzel, daha özgür bir dünyaya kapı aralamaktı.

Olmadı. Çünkü bir eylül sabahı kapkara bir bulut çöktü ülkenin üstüne.
Kimisi darağacında, kimisi işkencede, kimisi kardeş kurşunuyla göçüp göçüp gittiler.

İzleri kaldı geride. Tohum, fide, ışkın bıraktılar geleceğe.
Gözyaşlarıyla yazılan bu öykülerde hepimiz kendimizden bir şeyler bulacağız.”
Böyle yazıyordu arka kapağında, 'İÇİLMEMİŞ ÇAYIN HESABI' adlı kitabın. Konusu 1980 cuntacı Kenan Evren'nin yapmış olduğu darbenin ardında zindanlarda yaşanılanları anlatıyor.

Artvin'in Şavşat ilçesi bu gün sanat adına önemli anlara tanıklık etti. Bu gün Şavşatlı yazar Mümtaz Temiz'in 12 Eylül ihtilalin travmalarını konu alan, 'İçilmemiş Çayın Hesabı' adlı kitabının imza günüydü.

İmza gününe çok sayıda yazar, akademisyen, siyasetçi gazeteci ve vatandaş katıldı.



Ülkemiz darbelerden, darbe girişimlerinden çok çekti. Her darbe ne yazık ki masum insanlara  zarar verdi. Aydınları hapsetti, Türkiye  her seferinden 50’şer yıl  geriye götürüldü. 1980 Askeri Darbesi de tıpkı diğer darbeler gibi Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Halkı’na aydınlara, yetişmiş çağdaş gençliğe yapıldı. 80 Darbesi özellikle çağdaş, cumhuriyetçi, Atatürkçü, emperyalizme karşı savaş açan öğretmenlere karşı yapıldı. Bu kriterlerde ne kadar öğretmen varsa  görevinden alındı, mesleğinden atıldı, yada kahrından öldü, gitti. Yazar Mümtaz Temiz’de 80 darbesinin mağduru bir öğretmen. İşte o yılları anlatmak için bir kitap yazdı.

Yazar,  köşe yazarı,-gazeteci, Şair Mümtaz Temiz’in  ilk kitabı “İçilmemiş Çayın Hesabı”   Pamiray yayınlarından çıktı.  İlk kitabının çıkması nedeniyle oldukça heyecanlı ve bir o kadar da mutlu olduğunu belirten Temiz;””İçilmemiş Çayın Hesabı” benim ilk kitabımdır. Yaşanmış ve bugün bile hatırladığımda o günlere daldığım, nice acıların, feryatların, haksızlıkların, insanın inanamayacağı  yaşanmışlıkların çığlıklar halinde  beynimde yankılanmsından çıktı” İçilmemiş Çayın Hesabı” 

ÜNLÜ YAZAR MÜMTAZ TEMİZ YAYINLADIĞI TEŞEKKÜR MESAJINDA İSE ŞU İFADELERE YER VERDİ;

İÇİLMEMİŞ ÇAYIN HESABI adlı kitabımın imza gününde beni onurlandıran Şavşatlı hemşerilerime, bana mekanını açan Bacım Cafe sahibi sevgili İmran KAYAOĞLU'na CHP ilçe başkanı sayın Nihat Acar ve yönetim kuruluna, CHP kadın kolları başkanı sayın Sevgi Gökçe ve yönetimine, isimlerini tek tek yazamayacağım tüm kitap sever arkadaşlarıma, ilçemizin değerli basın mensupları Erdoğan Kör, Caner Altunkaya, Nurbay Usta, Ardahan Basınından Mehmet Avşar"a, kitabımın yazım ve yayın aşamasından itibaren yanımda olan ve benimle birlikte kitaplarını imzalayan ozan arkadaşım Yalçın Temiz'e ozan Aşık Kara'ya gönülden teşekkürler.

MEHMET AVŞAR-ARDAHAN


21:05, 05.04.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500