Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » KADİM ŞEHRİN, KADİM HALKI YİNE KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI

KADİM ŞEHRİN, KADİM HALKI YİNE KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI

 Fotoğraf

SEN NE GÜZELSİN ARDAHAN
Terör örgütlerinin ellerinde kaçan çoğu  Afganistanlı, Pakistanlı ve Bangladeşli kaçak mülteciler Ardahan’da vatandaşların yardımseverliğine hayran kaldılar.
Yaklaşık bir hafta önce Ardahan Hoçvan - Taşlıdere ve Ölçek ormanlarında bir grup yabancı uyruklunun yol kenarında beklediğini görenler, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine giden ekipler, Afganistan uyruklu 79 kaçağı yakalamıştı.

İçlerinde kadınlarında olduğu toplam 79 kaçak hakkında Çamlıçatak Jandarma karakolunda işlem başlatılmıştı.
Kaçakların bir kamyonla Ardahan´a getirildiği, ancak kamyoncunun takip edildiğini anlayınca kamyonu bırakıp kaçtığı öğrenildi.

Ardahan Emniyet Müdürlüğüne başvuran Afgan sığınmacılar, yetkililer tarafından geçici olarak kapalı spor salonuna yerleştirildi. Sığınmacılara vatandaşlar tarafından yiyecek, giyecek ve içecek temin edildi.

Sığınmacıların hiçbiri Türkçe bilmediği için iletişimde de zorluk çekiliyor. Ancak İstanbul’daki yakınlarıyla sürekli telefonda görüşmeleri dikkatlerde kaçmadı. Telefonda İstanbul’a çağırdıkları öğrenilirken, otobüs firmaları ise kaçak oldukları için bilet kesemiyorlar.
Öte yanda kadim şehir Ardahan’ın kadim halkının kaçak mültecilerin dramına kayıtsız kalmamaları dikkatlerde kaçmadı.
Ardahan kura kum sahibi Sevim Köseliören tesadüf sonucunda olaya şahit olması sonucunda otogarda rastladığı sığınmacıların aç ve çıplak hallerine dayanamayıp. Sıcak çorba, elbise ve  battaniye yardımı yaptı.
Köseliören '' Küçük yaşta çocukar ayaklarında terlik, üstlerinde yazlık elbise ve karınları açtı. Onlara yardımda bulunmak ben insanım diyen her kesin görevi, onları bu hale düşüren dünya utansın. Başka da diyeceğim bir şey yoktur.'' diyerek duygularını ifade etti.

HABER; MEMET AVŞAR-ARDAHAN


12:11, 03.03.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500