Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ 23 ŞUBAT'A ÇIKACAK

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ 23 ŞUBAT'A ÇIKACAK

 Fotoğraf

Ardahan il Milli Eğitim Müdürlüğünün  “Kodla ARDAHAN Projesi”  İlk okul ve ortaokul  öğrencilerinin, analitik düşünme becerilerinin sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerinin, inovatif düşüncelerinin arttırılıp girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi, kod yazarlığı bilincinin yaygınlaştırılması ve bütün bunların gerçekleşmesi için öncelik olarak 23 Şubat İlk okulu ve de il genelinde Kodlama-Robotik atölyelerinin kurulmasını sağlamak amacıyla çalışama başlatıldı.

ÖZEL OKUL STATÜSÜNDE BİR DEVLET OKULU ’23 ŞUBAT İLK OKULU’

Ardahan 23 Şubat İlköğretim okulu Öğrencileri ARDAHAN TASARLA-KODLA-ÜRET Sloganıyla hayallerini üretecek.

     Bilgisayar Sınıfı olmayan, FATİH Projesinin henüz ulaşamadığı bu küçük ilin bir  okulunda öğrencilerimiz imkanları zorlayarak kodlama öğrenmenin zevkini yaşıyacaklar. Arduino setler ile devre tasarımlarını, MBLOCK programı ile de kodlamasını yapacak olan  öğrencilerimiz hayat içinde kullandığımız bir çok teknolojik ürünün kodlama ve çalışma mantığını artık daha iyi anlayacaklar.

TASARLA-KODLA-ÜRET
23 Şubat Okul Müdürü Gürbüz Yıldız'ın verdiği bilgiye göre, merkezi İstanbul’da bulunan AREV’in vermiş olduğu 150 bin liralık destekle Ardahan İl milli eğitim müdürlüğün hayata geçireceği kodla üret Ardahan projesiyle beklide geleceğin bu mucitlerinin bu okulda çıkabileceğini kaydetti. Bu proje için ise okulun kullanılmayan bir sınıfı tahsis edildi. Hazırlıklar ise bitmiş durumda olup yakın bir zamanda açılışı  Milletvekili Orhan Atalay yapacak.


Türkiye’yi teknoloji alanında bir üst lige taşıyacak olan gelecek neslin bilişim dehalarının  birbirinden yaratıcı ve eğlenceli oyunlarıyla “ARDAHAN TASARLA-KODLA-ÜRET’’ Projesiyle geleceğin Mühendisleri artık Ardahan’da çıkacak. HABER; MEMET  AVŞAR-SABAH


09:41, 01.03.2018

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500