Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » YAĞ PEYNİRİN EN UCUZ OLDUĞU İL' ARDAHAN'

YAĞ PEYNİRİN EN UCUZ OLDUĞU İL' ARDAHAN'

 Fotoğraf

YAĞ PEYNİRİN EN UCUZ OLDUĞU İL ARDAHAN
MEMET AVŞAR-TERT KURDİ/ARDAHAN
Bu  sene Ardahan’da yaz mevsiminde yaşanan kuraklığa rağmen hayvansal ürünlerin üretiminde bir eksiklik olmadı. Nedeni ise Ardahan nın verimli otlaklarının bol oluşu ve bin bir çiçeğin yüksek rakımlı Ardahan coğrafyasına katmış olduğu zenginlik.

Türkiye’de hayvansal ürünlerin en ucuz il olarak Ardahan ‘ı gösteren Ardahan ziraat odası başkanı Latif şah Sural eskide bir kg. yağ ile bir kg. balın ve peynirin ve yünün aynı fiyatlarda olduğunu belirterek şimdilerde aralarında büyük farklar olduğunu ifade etti. Bir kg. yünün 5 liraya ancak alıcı bulduğunu ve yün pazarının yok olduğunu dile getirdi.
Sokaklarda kendi ürettikleri peynirleri satan köylü ise ürünlerinin para etmediğinden şikayetçi. Aynı şekilde alıcılarda Ardahan’da yağ, bal ve peynirin ucuz olduğunu dile getirerek bunun bin bir türlü zahmetlerle yapıldığını hak etiği fiyatlarda satılmadığını savundular.

Ardahan esnaflarından Korkmaz Deniz  ise peynirlerin sokaklarda satılmasına karşı çıkarak, toz toprak içinde satılan gıdaların sağlığı tehdit etiğini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünü göreve çağırdı. Ayrıca Ardahan belediyesinde de modern bir köylü pazarının yapılması için taleplerde bulundu.
HABER VE KAMERA; MEMET AVŞAR- ARDAHAN


12:27, 25.09.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500