Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » IĞDIRLI GÖÇERLER ARDAHAN'A YERLEŞMEK İSTİYOR

IĞDIRLI GÖÇERLER ARDAHAN'A YERLEŞMEK İSTİYOR

 Fotoğraf

Bahar ayarından itibaren Ardahan’a göç eden Iğdırlı göçerler, Ardahan’ı o kadar çok beğeniyorlar ki güzün gitme vakti geldiğinde memleketlerine gitmek istemiyorlar.

Ancak göçerler Ardahan’da her ne kadar yerleşip, yerleşik düzene çıkmak isteseler bile Ardahan’ının köyleri Iğdırlılara ev satmak istemiyorlar. Gerekçe ise köye yerleşen Iğdırlılar, yerleştikten sonra hısım ve akraba her kesi getirip köyün büyük çoğunluğu oluşturmak istemeleri gösteriliyor. Köylüler köylerinden huzurun bozulmasından korkuyorlar. Bundan dolayı da sadece Iğdırlı değil köylerine yabancıların yerleşmesini istemiyorlar. Yine de buna rağmen Ardahan’a yerleşen Iğdırlı sayısı az değil. Gün geçtikçe Iğdır’dan Ardahan’a büyük göçler oluyor.

Iğdırlı çoban Zahir Akdemir ‘’yazın Iğdır’da sıcaklık 45 dereciyi buluyor. Orada sürümüzü otarmamız mümkün değil, otlak az, sıcaklık yüksek, Ardahan’ın yaylaları ve ovaları koyunculuk için zelikle çok elverişli, buralarda rakım yüksek, el değmemiş topraklar, her şek çok güzel. Bol otlak, bol su ve geniş meralar, yaylar mevcut buda bizim ve hayvanlarımız için vazgeçilmez bir şey. ‘’dedi.

Çalışkanlıklarıyla ünlü Iğdırlı sürü sahipleri ve geçimini çobanlıkla yürüten Iğdırlı göçerler Ardahan'a hayran kalıyorlar. Ardahanlı ise tam tersine Ardahan'ı beğenmeyip  terk etmek için fırsat kolluyorlar. Ardahan'ın köylüleri aynı zamanda da Ardahan'da birer ikişer daire sahibi olmalarına rağmen Ardahan'da ki potansiyelin bile farkında değiller.
HABER- GÖRÜNTÜ; MEMET AVŞAR-ARDAHAN


10:27, 15.09.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500