Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » GÜRCİSTAN'DA DA TÜRK İLE KÜRT AYNI MAHALLEDE BİRLİKTE YAŞIYORLAR

GÜRCİSTAN'DA DA TÜRK İLE KÜRT AYNI MAHALLEDE BİRLİKTE YAŞIYORLAR

 Fotoğraf

KÜRTLERLE AZERİLERİN DOSTLUĞU GÜRCİSTA'DA DA YİNE AYNI
MEMET AVŞAR- TRT KURDİ/ ARDAHAN- TİFLİS

Kürtler ve Azeriler tarih boyunca hep yan yana ve iç içe yaşamış iki toplum. Hangi ülkede yaşasalarda anavatanları olarak hep Türkiye'yi görmüşler. Türkiye onlar için büyük ağabey gibidir. Onların sigortası niteliğindedir. Dolayısıyla yaşadıkları ülkelerde de aynı mahalleri seçmişler, bir biriyle komşu olmayı seçmişler. Gürcistan'nın başkenti Tiflis'te yaşayan Yezidi Kürtler ile Azeriler ortak yönelerinin çokluğunda kendilerini bir Millet olarak gördüklerini dile getiryorlar. Gürcü ve Ermeni komşularıyla da çok samimi ilişker yaşıyorlar.

Gürcistan bu bağlamda bütün halkların barış içinde yaşadığı bir ülke olmuş. Bu yüzden özelikle savaşta kaçan müslüman ükelerin de gözdesi durumunda. Çok sayıda Müsliman turisti barındıran Tiflis'te otel fiyatları taban yapmış durumda. Otelerde yer kalmadığı günler bile oluyor. yaz ayların getirmiş olduğu avantajlar nedeniyle  otellerde yer bulamayan çok sayıda turistin parklarda sabahladıklarına tanık oluyoruz.
Geceleri Başkent Tiflisi'in içinde geçen Kur'a nehri büyüleyici güzeliğiyle turistlerin akınına uğruyor. Burada resim çeken turistler, buraya olan hayranlıklarını gizleyemiyorlar.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMANI
EZİDİ KÜRTLER VE AZAERİLERLE  RÖP.
TİFLİS ŞEHİR MERKEZNDE GÖRÜNTÜLER
HABER-KAMERA; MEMET AVŞAR-  ARDAHAN- TİFLİS


08:24, 25.08.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500