Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARDAHAN'NIN BÜLBÜLAN YAYLASINDA 4 MEVSİM BİR ARADA

ARDAHAN'NIN BÜLBÜLAN YAYLASINDA 4 MEVSİM BİR ARADA

 Fotoğraf

Ardahan'a 25 km. uzaklıkta ki Botanik Bülbülan yaylası, Ardahan ile Artvin arasında bir köprü konumunda.
MEMLEKETTİN DÖRT BİR YANINDA BÜLBÜLAN YAYLASINA AKIN VAR
Türkiye'nin dört bir yanında insanlar, Ardahan'nın bu tarihi ve turistik yaylasına akın ediyor. Zira Bülbülan yaylası sadece temiz dağ havası ile değil, aynı zamanda tarihi ile de insanları cezb ediyor. Bülbülan'a ilk girdiğinizde kendinizi kitaplarda okuduğunuz orta çağ hikayelerinin arasında bulabilirseniz hiç şaşırmayın. Aynı zamanda Orta çağ zamanlarını  anlatan sinema filmleri buralarda çekilse en az maliyetle çok kaliteli filmler çekilebilir mesella.
Başta Doğu Karadeniz İlleri olmak üzere, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan'ın başını çektiği illerin yanı sıra, tatil ve dinlemek için başka İllerde de  bu doğa harikası yaylaya, hergün yüzlerce insan geliyor. Sıcak ve bunaltıcı havadan bıkan insanların tercihi Bülbülan dağlarında günde 4 mevsimi yaşamak mümkün. Bir bakmışsınız güneş açmış, çok güzel bir yaz havası esiyor, bir de bakmışsınız ki lapa lapa kar yağıyor ve on dakika sonra tekrar açmış hava anemonlar size gülümsüyor yeniden.
  İstanbul, İzmir,Ezurum, Kars,  Nevşehir,Samsun, Bursa ve Adana'da geldiklerini söyleyen bazı vatandaşlar, buraları çok sevdiklerini tekrar yine geleceklerini söylüyorlar.
YAYLADA MODERN BİR CAMİİ
1992 Yılında Ardahan'a bağlı Bağdeşen Köyü derneği tarafında şehirlerde bile bulunmayan türde modern bir camii yapılmış. Camiinin birde kadrolu imamı var.
95'LİK DEDE GEÇLİĞİNİ BÜLBÜLAN YAYLASINA BORÇLU
95 Yaşında ki Hakkı Şenel amca, gençliğini ve sağlığını 2650 rakımlı Bülbülan yaylasına borçlu olduğunu söyledi. Aslen Kürt olmasına rağmen Kürtçe türküler dışında Kürtçe bilmiyor. Askerlik hariç hiç Bülblan yaylasınada çıkmamış. Şenel, bu dağlarda yaşamaktan memnun olduğunu dile getirerek, özgürlüğün tadını çıkardıını belirtiyor. HABER-MEMET AVŞAR


23:32, 06.07.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500