Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ATALAY ARDAHAN İÇİN YENİ PROJELER PEŞİNDE

ATALAY ARDAHAN İÇİN YENİ PROJELER PEŞİNDE

 Fotoğraf

ATALAY, BİR ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Geri kalmış ve ihmal edilmiş ülkenin Serhat şehri Ardahan için şehrin kaderini değiştirmeye çalışan bir adam Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı
Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti,

Atalay, Ardahan Şehrinin sorunlarını dile getirdiği görüşmede Ardahan ve ilçelerinin yaşadığı problemlerini ve sorunların çözümünü istedi.Önerilen projelere bakıldığında bir kez daha yönetimlerin daha özgür şehirler yaratabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inisiyatifinde mimarlığın önemli rol alabileceğini yeni bir şehri oluşturacak adımların atılmasını sağlamak Ardahan için önemli olduğuna vurgu yapan Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin sıcak ilgi ve yaklaşımlarına teşekkür etti.
İhmal edilmiş bu bölgemiz için yeniden yapılanması Orta Asya ve Kafkasya bölgesine ulaşım ağı ile başarılı bir şekilde bağlanabilirse, yeniden yatırım için potansiyel olarak yeni bir cazibe merkezi olması içten bile değildir. Şehri çevreleyen bu bölgeleri diğerlerine bağlayabilmek için bölgesinin merkezinden geçen ulaşımı ile Ülkenin en fakir bölgelerinden birisi olan Ardahan bölgemize bir kimlik sağlayabilmek ve şehrin uluslararası iş merkezi vasfını güçlendirmek yeniden şekillenen yanı ile anlamlı olacaktır.
Osmanlı döneminden kalan tarihi eserleri gün yüzüne çıkartıp yeniden onların yaşam bulmasını sağlamak, Ardahan ve Türkiye’den bir çok girişimci de Ardahan'da önemli yatırımlarla geçmiş ile bağının kopmamasını sağlamak önemli olsa gerek. Ardahan Kentin bir tarafında tüm dünya mutfağından yemekler yapan restoranlar, kafeler ve eğlence merkezleri ile Göle Kaşarı ve Ardahan balı neden yer almasın ki..? Geçmişin izlerini takip edip, taş kaplı sokaklarda geçmişle gelecek arasında gezinip kahvenizi yudumlamak istemek sanırım bir saf düşünce olmasa gerek.
ŞANLI ALABAY


05:52, 22.05.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500