Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN YUNUS BAYDAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAŞKAN YUNUS BAYDAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 Fotoğraf

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) seçiminin  14 Mayıs'ta yapılacağı bildiren mevcut Başkan  Yunus Baydar,  seçim öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yeniden aday olduğunu söyledi.

Baydar; ‘’Bu kurumu devraldığımızda borçlu iken, bu gün HESABIMIZDA 2 MİLYON TL VAR. Ayrıca TKDK ve SERKA çalışmaları bölgemiz için uygulanacak en verimli projeler. Neler olmalı yönünde ve daha çok üreticimizin bu projelerden faydalanması için daha çok çaba içinde olduk. Birçok üreticimizde buna şahittir.
Bugün itibarıyla başında bulunduğum kurumu bu güne kadar Üye sayımız 500’lerden 5 bin 550 ulaşmış, Birliğin kendine ait hizmet binasına kavuşturulmuş 2 bölgede süt toplama merkezi kurulmuş Hizmet aracı v.s donatılar. Borçla devralınan kurum bugün itibariyle 2 milyon gibi öz sermayesi vardır. 11 çalışanı 4 şube sorumlusu ve veteriner hekimle kurumsal yapımızı oluşturmuş durumdayız.
Hedefim İlimizde uygulanan DAP, TKDK, AKAK ve SERKA gibi birçok devlet destekli projeden daha fazla üyelerimizin faydalanmalarını sağlamak için bizzat Tarım Bakanımız başta olmak üzere bütün bürokratik kanalları sonuna kadar açmak, ayrıca üreticilerimizin bu alanda daha çok proje hazırlamalarını sağlamak içinde Danışmanlık ve proje birimi oluşturacağız.
DAMIZLIK DÜVE MERKEZİ VE HAYVANCILIK İŞLETMESİ KURULACAK
Ayrıca Genel Kurul’dan alacağımız yetkiden sonra Birlik adına Hayvancılık İşletmesi kurmak. Yine Genel kuruldan verilecek yetkiye istinaden Damızlık Düve Merkezi kurmak için çalışmaları başlattık. Ayrıca Damızlık düve için verilen yüzde 30 ile yüzde 50 hibe destekleri için Tarım Bakanlığı ile gerekli temaslara geçerek, Üyelerimizin bu destekten faydalanması için gerekli çalışmalara start verdik.
Yeni çıkan Tescil ve Küpe yönetmenliğine istinaden de üreticilerimizin hayvanlarını küpeleme ,Tarım teşkilatıyla koordine olarak aşılamaları yapacağız. Tüm ilçelerimizde Ardahan Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Birliğimizin müşterekiyle Eğitim ve çiftçi geliştirme Programları düzenleyeceğiz.
Öte yandan Çılgın Projesini açıklayan Baydar, Ardahan'da Et Entegre Tesisi kurmayı hedeflediklerini belirterek, “ Et Entegre tesis kurmak kolay değil, ancak biz yapmayacağımız hiçbir hizmet için söz vermiyoruz. Ardahan’ın olmazsa olmazı olan Et Entegre tesisini Ardahan’da kurarak besicilerimizin kendi etini kendi bölgesinde işlemesini sağlayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kurumun  Ardahan'ın ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirten Baydar, "Bu kurum sıradan bir kurum değil. Bu sebeple bir kez daha başkanlığına talibim.  Ardahan'ın temel sektörünü ilgilendiren bir konu üzerinde konuşuyoruz ve bu alanda adayız. Böyle bir seçime giriyoruz. İşi ehline vermek bizim önceliğimiz. Böyle bir kurumu da ehli olmayana vermiş olsak vicdanen rahatsız olacağız." dedi.

DSYB'yi kendi görevi döneminde en yüksek çıtaya ulaştırdığını belirten Baydar, TANAP’a sundukları bir buçuk milyonluk projenin büyük ihtimale geçeceğini, bunun birlikte bu kurumun Ardahan ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.
MEHMET DOĞU AVŞAR


12:14, 07.05.2017


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500