Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » ARÜ’DE ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

ARÜ’DE ULUSLARARASI RESİM SERGİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 Fotoğraf

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından “Uluslararası Dünya Sanat Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi” çalıştayı kapsamında, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu fuaye alanında bir resim sergisi açıldı. Açılışa; Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca sergi alanında Japonya’dan akademisyenler tarafından ziyaretçilere geleneksel Japon çayı ikramı ve Japonca yazı yazımı gösterildi.

Ardahan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Kurucu Başkanı Doç. Dr. Semra Çelik  gazetemize yaptığı açıklamada, bu sene il kez öğrenci aldıklarını ifade ederek bu etkinlikle bu yıl yaptıkları çalışmaları taçlandırmak istediklerini belirti. Çelik, ‘’ Ardahan Üniversitesi, Anadolu Güzel Sanatlar Derneği ve beş farklı ülkeden konukların katılımıyla uluslar arası dünya sanat çalış tayını bir resim çalışmasıyla kutlamak  istedik.

Bu çalışmalar bir haftadır sürdürülmekte olup, konumuz ise ‘Ardahan’da yaşam’ dedik.  Başta Çıldır Gölü olmak üzere, Aktaş Gölü,  kaleler ve Ardahan’daki günlük yaşamı konu alan resimler yaptık. Fotoğraflar çekildi, kimi konuklarımızda bütün bu güzellikleri belleklerine  kaydetti. Ardahan’ın değişik yerlerinde kültürel ve turistik zenginlerimiz değişik metotlar ve teknikler kullanılarak resimleri çizildi,  ve ortaya böyle muhteşem bir sergi çıkmış oldu. Buradaki amaç sınır il olmamız sebebiyle imkanlarımız çok çok kısıtlı. Merkeze çok uzağız.  Hedefimiz sanatçıları öğrencilerimizin ayağına getirerek, onlarla buluşturmaktı. Çok büyük bir katkısı oldu öğrencilerimiz için iyi bir deneyim oldu’’ şeklinde konuştu.
MEMET AVŞAR/ ARDAHAN


04:53, 14.04.2017

Haber Fotoğrafları


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500